onsdag 5 juli 2017

Artificiell intelligens? Vad är det?Den här veckan pågår Almedalsveckan i Visby. Tusentals seminarier och föreläsningar och fullt med folk överallt. En hel del av programpunkterna handlar om vård och omsorg. Alltifrån hur vi kan skapa ett demensvänligt samhälle till hur digital teknik kan förbättra vården. Precis de frågor som Tunstall brinner för.

En av föreläsarna den här veckan har varit Mouna Esmaeilzadeh. Hon är läkare på Karolinska och specialist på neurovetenskap, och inte minst på det här som kallas artificiell intelligens. Vad artificiell intelligens är, eller AI som det ofta kallas, är inte lätt att förklara. Men för den som ändå vill veta lite mer, och inte minst om hur artificiell intelligens kommer att påverka vården framöver, är här ett nyhetsinslag från TV4. I det kan ni höra Mouna Esmaeilzadeh berätta om hur robotar, som med hjälp av artificiell intelligens kommer att kunna sköta en del av läkarnas jobb i framtiden.
Vi önskar er en härlig sommarvecka! 
Hälsningar från Tunstall

1 kommentar:

  1. Jag tycker att detta verkar spännande och ser potentialen i att använda både läkarnas empatiska och sociala läggning i kombination med robotens exakthet, snabbhet och outröttlighet för att uppnå nya höjder inom vården.

    Lars-Henrik
    som har opererats för 2 hjärntumörer med påföljande cellgiftsbehandling, En Stroke och lider idag av Polyneuropati.

    SvaraRadera